SALON AMBIENCE

Over SALON AMBIENCE

Salon Ambience Italië, opgericht in Reggio Emilia in 1989, heeft zich in korte tijd gevestigd in de kappers- en schoonheidssector en is vandaag een van de belangrijkste Italiaanse bedrijven in zijn sector, die producten van de hoogste kwaliteit over de hele wereld exporteert. Vanaf het begin is de filosofie van dit bedrijf geweest om de Italiaanse kwaliteiten van stijl, traditie en goed vakmanschap te combineren met de mentaliteit van een multinational, die in staat is te voldoen aan de vele eisen die voortkomen uit een wereldwijde markt. De producten die het handelsmerk Salon Ambience dragen, zijn tegenwoordig synoniem voor creativiteit en duurzaamheid, en zijn bedoeld om niet alleen de werkruimte van de klant te verbeteren, maar ook de kwaliteit van het werk zelf, door een aangename, gastvrije sfeer te creëren die helpt bij het ontspannen en haarstylist vrijheid van meningsuiting op de werkplek. In de afgelopen jaren is Salon Ambience erin geslaagd om samen te werken met een zorgvuldig uitgekozen selectie van hooggekwalificeerde distributeurs, waardoor haar filosofie in meer dan 100 landen over de hele wereld is uitgebreid met een exportpercentage van meer dan 70%; bewijs van het internationale doel van Salon Ambience.

Salon Ambience: onze waarden
Kwaliteit is de fundamentele noodzaak die elk afzonderlijk project beweegt. Elk officieel onderdeel van Salon Ambience moet daarom een garantie zijn voor een product van hoge kwaliteit, onveranderlijk in de tijd, en daarom is het uitgangspunt van elk project om waarde te creëren die lang meegaat. Onderzoek is een sleutelelement in de ontwikkeling van een bedrijf en werkt aan het verbeteren van de esthetische aspecten, het gebruiksgemak en het comfort van een product. Dit is een complex onderdeel van het werkproces dat interactie vereist met kappers die allemaal verschillende behoeften, smaken, ambities en mogelijkheden hebben. Professionaliteit is een kenmerk dat een bedrijf onderscheidt van de rest. Als zodanig is de leidinggevende organisatie opgebouwd uit een team van jonge, dynamische, zeer gemotiveerde professionals, die het beste halen uit een groep geautoriseerde groothandels, gekenmerkt door competentie en betrouwbaarheid.

Salon Ambience: de kwaliteit
Elk onderdeel en elk materiaal dat wordt gebruikt, is definitief ‘Made In Italy’. Van het uitsnijden van de bekleding tot het stiksel, van de keuze van de afwerking tot de uiteindelijke verpakking, het belang van wereldwijde kwaliteit komt tot uiting in elk detail. Het gebruikte hout is een superieure multiplex, namelijk beuken en berken. Dit materiaal, dat ook wordt gebruikt voor gecapitonneerde stoelen, belooft een totale weerstand, zelfs bij zware belasting of zware druk. De verpakking die wordt gebruikt, lost alle moderne problemen van logistiek verkeer op. Salon Ambience is het enige bedrijf in het Italiaanse panorama dat de verpakking in de totale kosten van het product meeneemt.

Het gebruikte glas is van grote dikte en wordt gekenmerkt door behandelingen die een hoog rendement garanderen, waaronder: de zuurgraad, die een totale uniformiteit van de kleuring mogelijk maakt, en het temperen dat, naast maximale flexibiliteit en weerstand, toelaat het geval van stoten, het breken van stukjes in afgeronde microfragmenten, waardoor een veilige breuk ontstaat. Alle spiegels worden afgewerkt met een veiligheidsfolie aan de achterkant, dat volledige bescherming biedt tegen mogelijke breuken. Elk metalen object, behandeld met verschillende afwerkingen en verchromen, wordt zorgvuldig uitgekozen uit de Italiaanse productie, wat de maximale resultaten in zowel kwaliteit als stijl garandeert. Om deze redenen heeft elk metalen onderdeel 2 jaar garantie. De bekledingsmaterialen voldoen aan alle normen van de sector en worden gekenmerkt door een verhoogde slijtvastheid en sterke elasticiteit, waardoor het uiterlijk ook na lange tijd behouden blijft.

Salon Ambience: het ontwerp
Als verschil met veel andere Italiaanse bedrijven heeft Salon Ambience bij het projecteren van een meubelonderdeel altijd onderzoek gedaan naar een stijl die wordt gekenmerkt door twee fundamentele elementen: duur en neutraliteit. Door de materiaalkeuze van hoge kwaliteit en met een modern en rechtlijnig design kunnen de behoeften van de kapper hoog worden gewaardeerd, zonder gebruik te maken van extreem overdreven lijnen of rigoureus gehecht aan de huidige trend. De salon is in feite de dagelijkse werkruimte van een uiterst creatieve professional: de kapper. Om deze reden moeten de meubels een vriendelijke, aansprekende sfeer creëren, die ruimte laat voor de creativiteit van de mensen die er werken. Salon Ambience-ontwerp creëert een ambiance van een moderne en dynamische levensstijl, die de persoonlijkheid van de kapper volledig laat zien en hun evolutie bevordert.

Van concept tot voltooiing
Het gebruik van computer-aided-design (CAD) -technologie bij salonplanning heeft klanten een voorheen ongehoord inzicht gegeven in hoe hun nieuwe salon er na voltooiing uit zal zien. Onze ervaren salonontwerpers kunnen u helpen tijdens het proces van begin tot eind, of … van concept tot voltooiing.

Salon Ambience, levert naast meubels van de eigen lijn, ook meubels onder de naam Luca Rossini en Medical & Beauty.

Producten / Diensten

Salon Ambience levert een compleet programma waarmee een kapsalon volledig ingericht kan worden. Het programma omvat: een uitgebreide reeks kaptafels, bedieningsstoelen, wasbakken, receptiemeubels, wachtmeubels en diverse accessoires. Er is een ruime keuze in de kleuren van de stoffering. Alle producten zijn “100% Made in Italy”.

Luca Rossini levert een uitgebreid programma meubels waarmee een salon volledig ingericht kan worden tegen zeer scherpe prijzen.
Het programma bestaat uit een uitgebreide serie bedieningsstoelen en wasbakken, een aantal kaptafels en receptiemeubels en diverse accessoires.
Er is een ruime keuze in de kleuren van de stoffering. De Luca Rossini lijn is “Made in Italy”.

Medical & Beauty is een leverancier van meubels voor schoonheidssalons, beautyfarms, visagisten en nagel en pedicure salons.
Het programma omvat een serie behandelbanken en stoelen voor schoonheidssalons en pedicure salons, nageltafels met toebehoren, spiegels voor visagisten, receptie meubels en wachtstoeltjes. Er is een ruime keuze in de kleuren van de stoffering. Alle producten zijn “100% Made in Italy”.


Contact

Vraag informatie aan