Paul Warmerdam van Fuente

We zijn een oer Nederlands bedrijf in tegenstelling tot onze Spaanse naam. Op dit moment leveren wij buiten Nederland ook nog aan 14 andere landen en ons doel is naar minimaal 65 landen te groeien.

Wie ben je en vertel eens iets meer over jouw bedrijf?

Mijn naam is Paul Warmerdam. Ons bedrijf bestaat nu 26 jaar en we richten ons op de professionele kappersmarkt. We zijn een oer Nederlands bedrijf in tegenstelling tot onze Spaanse naam. Op dit moment leveren wij buiten Nederland ook nog aan 14 andere landen en ons doel is naar minimaal 65 landen te groeien. We richten ons op salons die open staan voor op organic basis gemaakte producten zonder verlies van kwaliteit want dat is verreweg onze belangrijkste doel, kwaliteit! Sterker, we willen uiteindelijk op kwalitatief gebied tot de top 3 bedrijven wereldwijd behoren. Verder is een belangrijk onderdeel van ons concept om de producten lijn, zo compact mogelijk te houden en niet uit te groeien tot een wirwar van producten waar de kapper en consument niet meer doorheen kan kijken. Overigens, leveren wij wel alles wat een kapper nodig heeft om z`n salon met één merk te kunnen volstaan. Echter, alles op zoveel mogelijk organische basis.

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

Het bijzondere aan ons bedrijf is het concept. Sinds de oprichting in 1993 zijn we aangevangen met een systeem van salon begeleiding, dit houdt in dat iedere kapper die start met Fuente, vanaf de eerste dag een volledige begeleiding krijgt zonder vertegenwoordigers, wij zetten ex-kappers/sters in die bij ieder bezoek een halve of hele dag tot z`n beschikking heeft om de medewerkers te begeleiden. Indien dit op bepaalde momenten minder nodig is, dan organiseren we Verwendagen/week waarbij we aanwezig zijn om de kapper met individuele acties, gericht op de specifieke salon, bijstaan met het verwennen van de klanten die dag of week. De bestellingen kan de kapper zelf telefonisch of via een speciale website verrichten, daar zijn geen vertegenwoordigers voor nodig. Die worden alleen ingezet voor potentiele nieuwe salons. Deze werkwijze wordt zeer gewaardeerd door de kapper Verder hebben we een totaal nieuwe behandeling op de kaart gezet die de kapper een nieuwe omzet brengt, wij noemen deze behandeling “Fuente Moments” de ultieme verwen behandeling.

Waar ben je het meest trots op?

Op het feit dat we alles in eigen huis ontwikkeld hebben en werken met eigen receptuur. Zowel de verzorging, styling producten maar ook de kleur producten, alles op zoveel mogelijk organische basis. Verder hebben we de beste shampoo ter wereld ontwikkeld, de Fuente Truffle Shampoo, daar zijn we bijzonder trots op!

Waarom zou een kapper juist met jullie moeten samenwerken?

Allereerst omdat we fijn bedrijf zijn om mee samen te werken, menselijk staat bovenaan, klanten kennen we bij naam en bij persoon, dat ligt tegenwoordig wel eens anders. We bieden exclusiviteit en extreme begeleiding. Verder kan een kapper heel veel geld verdienen door niet een extreem grote voorraad aan producten te hoeven aanhouden. Zoals eerder gezegd willen wij dit voor de kapper tot een minimum beperken, gevolg: er wordt echt geld mee verdiend met goede marges.

Heb je een leuk voorbeeld van een goede samenwerking met een klant?

Er is een klant die tijdens z`n vakantie, de voorraad door ons laat beheren en daar voor 100% op vertrouwd en als blijkt, kan vertrouwen. Hij kan er blind op vertrouwen dat er geen misbruik van gemaakt wordt en z`n medewerkers hebben er geen omkijken naar, alles is tijdens die vakantie, minimaal op voorraad.

Zou je iets meer kunnen vertellen over jullie aanbod?

Alle kappers die overwegen met ons samen te werken krijgen allereerst een proef demo, de kapper ziet dan met eigen ogen wat het product wel en niet kan. Vervolgens na positief resultaat lanceren we de product lijn in de salon aan de medewerkers en begeleiden de medewerkers de eerste maanden zeer intensief tot ze kunnen lezen en schrijven met de producten, dit houdt in dat we dus soms iedere week in de salon aanwezig zijn voor die begeleiding. Sinds kort zijn we een samenwerking aangegaan met Maurice den Exter, hij is onze nieuwe Global Artistic Director, Maurice is ook voor alle Fuente kappers beschikbaar voor unieke knip, kleur en social media trainingen, in kleine groepjes maar bij een grote salon ook individueel. De reacties hierover zijn meer dan gaaf te noemen.

Wat is jullie ambitie?

Vertegenwoordigd te zijn in de hele wereld, Azië, N-Z Amerika, Midden –Oosten en natuurlijk in heel Europa. Het bereiken van nr 1 in de wereld op kwaliteit gebied

Komen jullie binnenkort nog met iets nieuws op de markt?

Organische kleuring in een andere verpakking dan een tube!

Op welke events staan jullie komend jaar en waarom?

Wij staan tijdens de Libelle Zomerweek in Almere van 23 mei tm 29 mei met een eigen stand daar vertegenwoordigd

 

Voor meer informatie en contactgegevens ga naar de merkenpagina van Fuente

Ook interessant

Nieuws

Aanbiedingen