Meesterbarbier Henk Jansen van Barber College – Herenvak salontrainingen

Aangezien wij op locatie de training komen geven hoeven de cursisten niet “te slepen met hun spullen en modellen” 😉. Een groot voordeel merken wij.

Wie ben je en vertel eens iets meer over jouw bedrijf?

In 2011 zijn wij gestart met Barber College met als doel om het ambacht en passie voor het barbervak over te brengen aan kappers en barbers in opleiding, die aandacht willen geven aan de man. In de afgelopen jaren hebben wij vele kappers de laatste technieken van het herenvak bijgebracht. Denk daarbij aan het klassiek scheren met open mes, op een oudhollandse manier met hete handdoeken. Daarnaast geven wij ook les in herenknip technieken en trends. Op de old school wijze incl. opscheren met tondeuse.

Zelf (Henk Jansen) kom ik uit een echt kappersfamilie. Als 6e generatie meersterbarbier heb ik, naast het lesgeven voor Barber College, een barbershop in het stadje Buren (Gelderland). Ik vind het super leuk om mijn passie voor het herenvak te delen met anderen.

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

Met Barber College geven wij trainingen op locatie volgens het principe van Look, Learn & Do. We reizen dus door het land en geven herenvak trainingen aan groepen van 4 tot soms 8 personen. Voorafgaand aan de training stemmen wij specifieke wensen af met de eigenaar of manager, zodat we tijdens de training hier extra aandacht aan kunnen besteden. Wij brengen niet alleen de techniek bij, maar zorgen ook voor een positieve vibe binnen teams. Ons doel is om er voor te zorgen dat de cursisten het direct in praktijk kunnen brengen.

Waar ben je het meest trots op?

Wij zijn al een aantal jaren actief en het is super gaaf om te zien dat ons enthousiasme over het vak aanstekelijk werkt en dat we vele positieve referenties hebben. Dit heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren al ruim 1.000 kappers hebben mogen trainingen.

Wanneer wij echt trots zijn is… als we een team treffen die zo enthousiast is dat ze meteen willen doorpakken en de technieken de volgende dag willen toepassen bij hun klanten. Dan keren wij echt weer met een goed gevoel en glimlach huiswaarts.

Waarom zou een kapper juist met jullie moeten samenwerken?

Een eigenaar of manager die zich met zijn team en salon echt wilt onderscheiden, is bij ons aan het goede adres. Door onze specifieke aanpak en aandacht voor het herenvak, zijn wij echte specialisten. Wij geven bijvoorbeeld ook trainingen aan leraren van kappersopleidingen.

Aangezien wij op locatie de training komen geven hoeven de cursisten niet “te slepen met hun spullen en modellen” 😉. Een groot voordeel merken wij.

Heb je een leuk voorbeeld van een goede samenwerking met een klant?

Twee maanden geleden hebben wij een herenknip training gegeven bij Hizi Hair Houten, aan een team van 6 personen. Super leuk team dat in het begin een klein beetje onzeker was, maar gedurende de avond spatte het plezier en de passie ervan af.

Die avond kregen wij van een model dat al heel vaak model was geweest een fantastisch compliment, nl: “ik heb nog nooit zo’n leuke training als model meegemaakt. Het had voor mij geen probleem geweest al had het nog 2 uur geduurd”. Dat zijn natuurlijk hele leuke reacties.

Van de eigenaresse Brenda kregen we ook leuke feedback: “Wij zijn zeer enthousiast, de training werd leuk, duidelijk en enthousiast gegeven, laagdrempelig en zowel voor ervaren als beginnende medewerkers te volgen. Top!”

Zou je iets meer kunnen vertellen over jullie aanbod?

Wij bieden een diversiteit aan van trainingen, gericht op de man. Denk hierbij aan klassiek scheren met open mes, baard trimmen en verzorging, old school kniptechnieken en brengen de laatste trends bij.

Naast deze standaard trainingen staan wij ook open om op maat trainingen aan te geven. Ook om bijvoorbeeld het team weer dichter bij elkaar te brengen middels een training.

Daarnaast werken wij met professionele producten tijdens de training. Het assortiment van Gladjakkers met styling- en scheerproducten sluit hier perfect op aan.

Wat is jullie ambitie?

Wij zouden dit graag nog jaren willen doen. Het is super leuk om kappers enthousiast te maken over het vakmanschap en ook de man als klant de aandacht te geven die hij verdiend. Zoals gezegd hebben in de afgelopen jaren ruim 1.000 kappers les gegeven. Er kunnen er makkelijk nog 1.000 bij 😊. Overigens zien wij ook dat wij geregeld terug keren bij salons om een opfriscursus te geven. Op die manier houden wij een band met de eigenaar en medewerkers.

Waarmee onderscheiden jullie je van andere soortgelijke aanbieders?

Het onderscheidt zie je terug op een aantal vlakken. Ten eerste komen wij naar de salon ipv dat de cursisten naar ons moeten komen. Ten tweede geven wij naast vakmanschap ook aandacht aan het ondernemerschap en geven zeer bruikbare tips om meer omzet te genereren met je salon. En tot slot zorgen wij er voor dat de cursisten the day after het geleerde direct in de praktijk kan brengen.

Komen jullie binnenkort nog met iets nieuws op de markt?

Innovatie is onze kracht. Wij blijven de technieken verder verfijnen en komen geregeld met een nieuw trainingsaanbod. Daarnaast staan wij altijd open voor tips en suggesties. Heb je er één? Kom maar op! 🙂

Voor meer informatie en contactgegevens ga naar de merkenpagina van Barber College.

Ook interessant

Nieuws

Aanbiedingen